ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Πολυιατρείο στην Τύρια. Ένα όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα εν μέσω κρίσης.

Ένα κτίριο φάντασμα που χτίστηκε το 2005 στην Τύρια το κέντρο του πρώην Δήμου Σελλών και νυν Δήμου Δωδώνης επισκέφτηκε σήμερα ο Υφυπουργός Υγείας Κος Τιμοσίδης που συνοδευόταν από τον βουλευτή Θεσπρωτίας Κο Κατσούρα. Στη συνάντηση ήταν παρών ο βουλευτής Ιωαννίνων Κος Παντούλας ο Δήμαρχος Δωδώνης Κος Κατσανάκης, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί πρόεδροι κοινοτήτων. Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν να δει και να αξιολογήσει το κτίριο ο ίδιος ο Υφυπουργός που παραμένει κλειστό και ανεκμετάλλευτο όλα αυτά τα χρόνια και το οποίο πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ενός πρωτοβάθμιου σταθμού υγείας. Ο λόγος είναι γνωστός έλλειψη πόρων για πρόσληψη προσωπικού!
Ο Κος Τιμοσίδης εντυπωσιάστηκε από τις εγκαταστάσεις και άκουσε με προσοχή την πρόταση της Δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση του χώρου από τον δημοτικό σύμβουλο Κο Ηλία Παππά που είναι Ιατρός και γνώστης των πραγμάτων στο χώρο της υγείας που είναι η εξής απλή:

Μετονομασία των υφισταμένων Περιφερειακών Ιατρείων Αρτοπούλας, Σενίκου  κτλ σε Π.Ι. Τύριας και μεταφορά της έδρας τους στο συγκεκριμένο χώρο.
Τα συγκεκριμένα ιατρεία δεν είναι χώροι οργανωμένοι για εξέταση και περίθαλψη ασθενών και οι γιατροί περιφέρονται από χωριό σε χωριό και συνταγογραφούν μόνο φάρμακα ως άλλος περιφερόμενος θίασος.
Έτσι το πολυιατρείο αποκτά υπόσταση, οι θέσεις που μέχρι τώρα καταλαμβάνονται από Ιατρούς άνευ ειδικότητας λόγω του ότι είναι απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες όταν προκυρηχθούν  όπως γίνετε συνήθως κάθε χρόνο γίνονται άκρως δελεαστικές για Γενικούς Ιατρούς που μπορούν πλέον να τις καταλάβουν ως επιμελητές Β ή Α.
Με τον τρόπο αυτό δεν επιβαρύνετε ο κρατικός προϋπολογισμός και ο κόσμος αποκτά άμεση πρόσβαση σε ένα οργανωμένο χώρο πρωτοβάθμιας υγείας που τόσα χρόνια τον ζητάει απεγνωσμένα.
Ο Κος υφυπουργός είδε την ιδέα πάρα πολύ θετικά και είπε ότι βαδίζει στα πλαίσια που εφαρμόζει η κυβέρνηση και της οικονομίας αλλά και του εξ ορθολογισμού των δαπανών στο χώρο της υγείας. Ο Κός Παντούλας ενθουσιάστηκε και δεσμεύτηκε να προωθήσει την ιδέα με όλες του τις δυνάμεις.          Απο   http://dimosdodonis.blogspot.com.