Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Νηστίσιμα γλυκά πιτάκια με μαρμελάδα

Νηστίσιμα γλυκά πιτάκια με μαρμελάδα

Υλικά

2) νεροπότηρα ρετσίνα
1) νεροπότηρο σπορέλαιο
1) κιλό αλεύρι που φουσκώνει (φαρίνα)
Για τη γέμιση μαρμελάδα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ρετσίνα το λάδι και το πρώτο πακετάκι αλεύρι (500 γρ.) και αρχίζουμε να ανακατεύομε συνέχεια με το χέρι μας, ρίχτοντας σιγά σιγά το αλεύρι από το δεύτερο πακέτο ζυμώνουμε καλά να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για (10) περίπου λεπτά. Αρχίζουμε και παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα ανοίγουμε με τον πλάστη ή με τα χέρια μας σε δισκάκια. Σε κάθε δισκάκι βάζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα και τα κλείνουμε, με ένα ποτήρι κόβουμε την ζύμη που περισσεύει για να γίνουν όλα ομοιόμορφα σαν μισοφέγγαρα, με ένα πιρούνι πατάμε καλά τις άκρες. Τα βάζουμε σε ένα ταψί πάνω σε ανικολλητικό χαρτί, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους (180) βαθμούς και τα βάζουμε να ψηθούνε για (15) περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Βγαίνουν περίπου σαράντα κομμάτια. Τα μισά τα γέμισα με μαρμελάδα βύσσινο και τα μισά με φράουλα, αν θέλετε μπορείτε να τα γεμίσετε και με λουκούμι. Γίνονται εύκολα και γρήγορα πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια. Δείτε μερικές φωτογραφίες νηστίσιμα πιτάκια μισοφέγγαρα με μαρμελάδα. Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε καλή απόλαυση. Γιάννης Δελλής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.